Circulaire economie binnen het financiële werkveld

Circulaire economie binnen het financiële werkveld

Categorie
Finance & Control

Omschrijving

Met het groeiende bewustzijn dat we de aarde in hoog tempo uitputten & vervuilen en het toenemende enthousiasme voor het gedachtengoed van de circulaire economie, lijken we op een omslagpunt te zijn aangekomen. Steeds meer organisaties zien de urgentie én de potentie van een economie die ecologisch en sociaal kapitaal waardeert. Er wordt al veel geëxperimenteerd met circulaire modellen en concepten, maar wat is nu de rol van de financial in deze transitie. Welke kansen en uitdagingen brengt deze ontwikkeling met zich mee en welke handvaten zijn er om invulling te geven aan de vragen waar bedrijven mee kampen?

Het financiële werkveld

Maak in een korte tijd kennis met de transitie naar een circulaire economie en de gevolgen voor het financiële werkveld. Wat zijn de verschillen ten opzichte van de traditionele economie en met welke nieuwe verdienmodellen, investeringsstructuren en borging d.m.v. financiële incentives krijgt de financieel professional te maken.

Aan de hand van theorie en aansprekende praktijkvoorbeelden legt Yvette Watson uit wat de circulaire economie is, wat deze nieuwe economische benadering betekent voor finance en de mogelijkheden die het biedt voor bedrijven. Ze geeft je handvaten om uit de startblokken te komen.

 

Thema’s

De training is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • De transitie naar een circulaire economie;
 • nieuwe verdienmodellen, investeringsstructuren en financiële prikkels;
 • de rol van financials in deze transitie;
 • kansen en uitdagingen van de circulaire economie voor financials;
 • vragen uit de praktijk en handvaten om hier invulling aan te geven.

Over docent

 • Yvette Watson

  Ondernemer en circulaire economie versneller
  Yvette Watson, van oorsprong facility manager, geeft met gedrevenheid en passie impuls aan de transitie naar een circulaire economie. ...
  Bekijk profiel